ZF 24

Avocatul Remus Borza este numit preşedinte al grupului Polisano. “Sunt ardelean, iar grupul Polisano a fost dezvoltat de un ardelean, Ilie Vonica”

Avocatul Remus Borza este numit preşedinte al grupului...

Autor: Ioana David

18.08.2014, 13:43 5035

Avocatul Remus Borza a fost numit preşedinte al Polisano, un grup de firme cu afaceri de peste 350 mil. euro şi peste 2.000 de angajaţi în principal în industria de medicamente. Numirea lui Remus Borza, avocatul care controlează firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, are loc la două luni de la moartea fondatorului, medicul Ilie Vonica, care s-a sinucis.

“Sunt ardelean iar grupul Polisano a fost dezvoltat de un ardelean. De mai bine de zece ani sunt prieten cu Ilie Vonica. Cineva trebuie să susţină şi antreprenoriatul local”, a spus Remus Borza.

llie Vonica a fost unul dintre cei mai puternici antreprenori locali din industria locală de medicamente, care şi-a început businessul în urmă cu aproape 20 de ani în servicii private la Sibiu, dar pe care l-a extins atât în distribuţia de medicamente, iar recent şi în producţie.

Grupul Polisano a ajuns la afaceri de peste 350 mil. euro şi are aproximativ 2.000 de angajaţi. Afacerea Polisano include o firmă de distribuţie (Polisano SRL - cea mai mare mare din grup), o reţea de farmacii (Reţeta), o fabrică (Polipharma Industries), o reţea de clinici generaliste (Clinica Polisano), centre de fertilizare in vitro şi un spital privat (la Sibiu). Cea mai mare firmă din grupul lui Vonica este distribuitorul de medicamente, care anul trecut a avut afaceri de 330 mil. euro.

Remus Borza spune că în cazul firmelor din grupul Polisano nu se pune problema de insolvenţă, fiind businessuri solide.

“Nu merge Euro Insol (administratorul judiciar - n.red.) la Polisano, ci avocatul Remus Borza. Niciuna dintre firmele din grup nu are risc de insolvenţă”, a precizat Borza.

Potrivit Mediafax, Remus Borza coordonează Societatea Civilă Profesională de Avocaţi "Borza şi Asociaţii", membră a grupului Borza şi Asociaţii, alături de firma de insolvenţă Euro Insol SPRL.

Societatea Euro Insol a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica până în luna iunie 2013, când compania a ieşit din insolvenţă. Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă timp de un an, în perioada iunie 2012 - iunie 2013. În februarie anul acesta, Hidroelectrica a intrat din nou în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO