ZF 24

BAE Systems, pe cale sa fie pusa oficial sub acuzare in cazul contractelor cu Romania si alte trei state

BAE Systems, pe cale sa fie pusa oficial sub acuzare in cazul contractelor cu Romania si alte trei state
03.10.2009, 14:23 164

Autoritatile britanice au anuntat ca sunt aproape de punereaoficiala sub acuzare a celui mai mare producator european dearmament, BAE Systems, pentru suspiciuni de mita in schimbul unorcontracte preferentiale in Romania, Cehia, Africa de Sud siTanzania, scrie Wall Street Journal.

Biroul Anti-Frauda din Marea Britanie a anuntat ca va cereprocurorului general sa accepte punerea oficiala sub acuzare agrupului, in cadrul unei anchete care dureaza de cinci ani si acostat milioane de euro. Biroul a strans dovezi impotriva companieiin cadrul contractelor derulate cu cele patru tari.

In Romania, ancheta vizeaza comisioane in valoare de 7,6milioane de euro, care ar fi fost oferite pentru un contractprivind vanzarea de fregate folosite. In 2003, Romania a cumparatdoua fregate (Fregata Regele Ferdinand si Fregata Regina Maria), incare se presupune ca un politician roman ar fi primit un comisionsecret de 6 mil. lire sterline in legatura cu acest contract.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO