Bâlteanu împarte averea SIF 4 Muntenia cu SIF 2 Moldova

23 aug 2013 Autor: Cristian Hostiuc

SIF 2 Moldova a anunţat vineri după amiază că preia 49% din capitalul SAI Muntenia Invest, societatea care administrează SIF 4 Muntenia, unde restul de 51% din acţiuni sunt deţinute de SIF 1 Banat-Crişana.

Astfel, Dragoş Bâlteanu, cel care a preluat în primăvara acestui an SIF 1 Banat Crişana îşi împarte portofoliul SIF 4 cu gruparea de la Cluj care intrase anterior în conducerea SIF 2 Moldova.

“Includerea în portofoliul SIF Moldova a unei societaţi de administrare a investiţiilor – SAI Muntenia Invest -  are ca obiectiv dezvoltarea şi restructurarea portofoliului de acţiuni. Hotărârea Consiliului de Administraţie se înscrie în reperele politicii de investiţii aprobate de acţionari, de eficientizare a activităţii de bază şi de diversificare a ţintelor investiţionale, cu menţinerea unui profil mediu de risc”, a declarat Costel Ceocea, preşedinte-director general al SIF Moldova.

După mai bine de 20 de ani în care SIF-urile au fost entităţi foarte greu de zdruncinat, apariţia unor lupi tineri a dus la schimbări în modul de acţiune al SIF-urilor. Prin intrarea SIF 2 Moldova în acţionariat practic SIF 4 Muntenia este împărţit în două cu SIF 1 Banat-Crişana.

SIF Moldova este controlată de grupul de la Cluj al cărui principal pion este Horea Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania şi de un investitor pe bursă extrem de discret, Rotaru.

În conducerea SIF Moldova a intrat şi Andrei Hrebenciuc, băiatul puternicului politician Viorel Hrebenciuc, eminenţa cenuşie a PSD.

Acum câţiva ani grupul de la Cluj a încercat să preia conducerea SIF 1 Banat-Crişana, dar s-a izbit de opoziţia preşedintelui de atunci, Ioan Cuzman. La începutul acestui an Dragoş Bâlteanu, un om de afaceri care conducea compania din energie Romenergo, a reuşit să îl dea jos pe Cuzman printr-o lovitură “paşnică”.

SIF banat Crişana şi SIF Moldova sunt printre principalii acţionari ai Băncii Transilvania.

 
Cuvinte cheie:
sif
, moldova
, avere
, sif moldova
, conducere
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 2 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (2):
biltaloiu - 23 august 2013, 19:07

..ati scris corect SIF banat crisana, presul lui Bilteanu, impreuna cu SIF Moldova, tiripliciul lui Ciorcila, Rotaru & Hrebe pun de un mega FNI la SIF1, SIF2 si SIF4. Romanii nu trag niciodata invataminte din istorie...insista s-o repete...chestiune de adrenalina sau de prostie?

marius - 23 august 2013, 17:14

lupi tineri sunt cei care parcheaza in portofoliul sif-urilor toate investitiile lor nerentabile. vezi Azuga turism care a vandut 27 camere de hotel la 200.000EUR bucata catre SIF1, bine ca nu avea hotelul 300 camere ca lua pe ele 1 % din EBS la cat sunt de infometati lupi tineri...

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide