ZF 24

Banca Angliei vrea sa separe bancile comerciale de cele de investitii

Banca Angliei vrea sa separe bancile comerciale de cele de investitii
09.04.2009, 12:11 21

Banca Angliei ia in calcul posibilitatea de a forta bancile comerciale britanice sa-si restructureze operatiunile separandu-si activitatile de investitii de cele de retail bancar, relateaza The Times. Vestea ca o asemenea miscare este discutata la un nivel foarte inalt ar putea genera insa noi turbulente pe piata financiara locala, unde bancile se lupta inca sa-si revina in urma crizei pietei de creditare.

Conservatorul George Osborne a declarat ca un eventual guvern format de partidul pe care il conduce – aflat deocamdata in opozitie – ar separa operatiunile bancilor nationalizate si ar lua in calcul blocarea incercarilor celorlalte institutii financiare de a se dezvolta prea mult. Declaratiile acestuia vin in conditiile in care guvernatorul Bancii Angliei, Mervyn King, a declarat anterior ca ar trebui derulata o dezbatere publica pro sau contra unei asemenea masuri.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO