ZF 24

Banca Carpatica cere inca 25 mil. euro de la actionari

25.01.2010, 17:58 21

Banca Carpatica, institutie de credit cu capital privatautohton, le cere actionarilor sa aduca inca 25 mil. euro lacapital prin aport in numerar, perioada de subscriere a actiunilornoi fiind 5 aprilie - 21 mai. Decizia finala ar urma sa fieadoptata intr-o adunare generala extraordinara a actionarilorconvocata pe 13 martie.

"Motivul majorarii consta in capitalizarea bancii pentru aasigura o rezistenta mai buna la socurile macroeconomice sisistemice si pentru a sustine liniile de afaceri ale bancii", sespune in convocatorul semnat de Viorel Grigore, presedinteleConsiliului de Administratie al bancii.

Actiunile ramase nesubscrise vor fi anulate.

Carpatica este unul dintre jucatorii mici de pe piata, iarabsenta unui actionar majoritar cu forta financiara a devenitvizibila in contextul crizei.

Peste o treime din actiuni sunt controlate de omul de afacerisibian Ilie Carabulea, care in ultimii doi ani a avut discutii cumai multi investitori straini pentru a aduce un actionar strategicin banca.

La sfarsitul anului trecut, BNR a aprobat schimbareamanagementului bancii, Nicolae Surdu fiind numit in functia dedirector general, iar George Ciobanasu - director general adjunct.Nicolae Surdu l-a inlocuit pe Nicolaie Hoanta, fost presedinte -director general al bancii din 2001.

Actiunile Carpatica au crescut azi cu 0,93%, pana la 0,1090lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO