ZF 24

Banca Mondiala aproba un imprumut, de 300 milioane euro, pentru Romania

17.07.2009, 09:27 19

Banca Mondiala a aprobat, joi, un prim imprumut, de 300 milioane euro (423 milioane dolari), dintr-un imprumut de un miliard de euro destinat Romaniei, pentru a ajuta la atenuarea efectelor crizei economice globale si la reluarea proceselor de crestere economica si convergenta, informeaza Mediafax.

"Acest imprumut sprijina implementarea programului guvernamental de consolidare a modului in care sunt gestionate cheltuielile publice, de diminuare a impactului crizei asupra cetatenilor saraci si vulnerabili, precum si de minimizare a riscurilor aferente crizei sectorului financiar national, prin abordarea vulnerabilitatilor existente si potentiale si prin consolidarea procesului de reglementare si consolidare, in vederea sustinerii pe termen lung a unui sector financiar mai rezistent, care sa functioneze mai bine", a declarat, intr-un comunicat, seful Biroului Bancii Mondiale in Romania, Benoit Blarel. Mai multe detalii despre prima transa a imprumutului Bancii Mondiale aflati pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO