ZF 24

Banca Romaneasca intra in "Prima casa": rata de 307 euro pe luna la un credit de 57.000 de euro

10.08.2009, 12:19 18

Banca Romaneasca, filiala locala a grupului National Bank of Greece, a inceput sa vanda credite prin programul guvernamental "Prima casa", avand la dispozitie un plafon de 68,45 milioane de euro.

Pentru creditele in lei dobanda este calculata in functie de indicatorul pietei monetare Robor la trei luni, la care se adauga o marja de 2%. La euro, dobanda se calculeaza dupa formula Euribor la trei luni, plus o marja de 3,75%. Banca nu percepe comisioane de analiza dosar, acordare, gestiune sau rambursre anticipata.

Pentru un credit de 57.000 de euro, rambursabil in 30 de ani, rata lunara este de 307 euro, potrivit unui exemplu de calcul prezentat de banca.

Pentru depozitul pe care clientul trebuie sa il constituie obligatoriu la acordarea creditului, reprezentand valoarea primelor trei rate lunare la credit, banca plateste o dobanda de 5% pe an la lei, respectiv 2% pe an la euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO