ZF 24

Banca Transilvania a cumpărat vila Casa Albă din zona centrală a Clujului pentru clienţii de top

Banca Transilvania transformă fostul hotel în sediu de lux pentru clientela de private banking. Foto Laurenţiu Cotu

Banca Transilvania transformă fostul hotel în sediu de lux pentru clientela de private banking. Foto Laurenţiu Cotu

Autor: Razvan Voican

18.02.2014, 19:57 1565

Dezvoltarea serviciilor de private banking face parte din obiectivele de investiţii ale Băncii Transil­vania pe anul acesta, săptămâna trecută fiind achi­ziţionată vila cunoscută sub numele Casa Albă din zona centrală a ora­şului Cluj-Na­poca care va fi dedicată clientelei de top.

Imobilul avea destinaţie hotelieră şi a fost cumpărat cu 900.000 de euro de la omul de afaceri Josef Goschy.

„Am achiziţionat această clădire foarte frumoasă şi de notorietate în Cluj-Napoca, pe care urmează să o ame­najăm pentru clienţii noştri mari, cu statut aparte“, spune Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de adminis­traţie al Băncii Transilvania.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

O condiţie pentru clienţii care vor să beneficieze de serviciile diviziei de private banking a BT este să aibă în cont peste 100.000 euro pe o perioadă de cel puţin trei luni consecutive.

Head of private banking este Anca Crăciun, care ocupă această poziţie din 2008, când BT a intrat pe această nişă de piaţă.

Din oferta pentru clienţii de top făceau parte şi serviciile sucursalei din Cipru, însă aceasta a fost închisă la sfârşitul anului trecut în urma crizei care a lovit insula. Piaţa românească de private banking încă este puţin dezvoltată, puţini jucători reuşind să ridice pragul minim de la care sunt selectaţi clienţii. În Vest această categorie de servicii este disponibilă pentru clienţi cu cel puţin 500.000 de euro sau chiar de la un milion de euro în sus. Esenţială în acest business este consolidarea unei relaţii de încredere între client şi bancherul personal.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2014

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO