ZF 24

Banca Transilvania anunţă astăzi preluarea Volksbank

Banca Transilvania anunţă astăzi preluarea Volksbank

Autor: Ciprian Botea

10.12.2014, 00:07 1153

Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, şi Omer Tetik, directorul general al băncii, anunţă astăzi, la ora 11.00, preluarea subsidiarei locale a grupului austriac Volks­bank, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Hotelul Marriott din Bucureşti.

Oficialii băncii confirmaseră săptămâna trecută într-un anunţ transmis pe bursă că negociază preluarea Volksbank România, o bancă de top zece cu active de circa 13 miliarde de lei. Banca a fost scoasă la vânzare după ce a fost curăţată de neperformante. Banca Transilvania s-ar apropia odată cu preluarea Volksbank foarte mult de poziţia a doua din sistemul bancar, deţinută acum de BRD. BT se află acum pe locul trei în sistemul bancar, cu o cotă de piaţă de 10%.

Volksbank este deţinută de grupul Volkskbank (51%), grupul francez BPCE (24,5%) şi băncile germane DZ Bank şi WGZ Bank (24,5%). Banca locală este singura subsidiară din regiune rămasă în portofoliul celor trei grupuri după ce restul au fost preluate de grupul rus Sberbank.

Banca Transilvania este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are un acţionariat eterogen. Cel mai mare acţionar este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu o participaţie de aprope 15%. BT are lichidităţi de circa 4 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO