ZF 24

Banca Transilvania şi CEC Bank au refinanţat producătorul Borsec cu 500 milioane de lei

Banca Transilvania şi CEC Bank au refinanţat...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.09.2013, 00:08 1688

Refinanţarea Romaqua este un prim semn că firmele încep să acceseze şi credite în lei, după o lungă perioadă în care au preferat finanţarea afacerilor cu credite în euro. BNR a îndemnat la creditarea în lei prin reducerea dobânzii de referinţă la 4,5%.

Romaqua Group, una dintre cele mai mari companii cu capital românesc din industria bunurilor de larg consum, cu afaceri de 600 milioane de lei (135 mil. euro) anul trecut, dă startul creditării în lei după ce a refinanţat în lei un împrumut de circa 110 milioane de euro (500 mil. lei) contractat la BCR.

Din cele 500 mil. lei, valoarea refinan­ţării, apro­­ximativ 40% au fost acordate de Banca Tran­silvania, a treia mare instituţie de credit de pe pia­ţă, iar restul de 60% de CEC Bank, singura bancă mare rămasă în portofoliul statului. „Dorim să lucrăm cu entităţi româneşti, nu cu bănci care să fie o frână în calea dezvoltării noastre. Am ales aceste două bănci în baza unui calcul foarte simplu şi a unor dobânzi foarte bune. Am luat refinan­ţarea în lei ca să nu mai avem pierderi foarte mari din cauza lipsei de predictibilitate în ceea ce priveşte cursul leu-euro“, a declarat pentru ZF Octa­vian Creţu, preşedinte şi acţionar majoritar al Romaqua Group, companie cu circa 2.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO