ZF 24

Bancherii parasiti de neveste au ajuns sa ceara pensie alimentara

31.03.2009, 12:55 28

Bancherii si alti britanici care castigau in trecut multi bani au ajuns sa ceara la partaj ca acesta sa fie mai bland tinand cont de faptul ca criza financiara a afectat puternic veniturile acestora, a declarat pentru Bloomberg un avocat specializat in divorturi.

Brian Myerson, fost CEO al Principle Capital Holdings va afla maine daca termenii divortului vor putea fi modificati, astfel incat acesta sa plateasca mai putin de 11,2 milioane lire sterline, valoare asupra careia s-a convenit acum un an. Acesta a fost puternic lovit de criza financiara, investitiile sale pierzand puternic din valoare in doar 10 luni de la pronuntarea divortului.

Daca ai actionat in instanta un om care castiga 800.000 de lire sterline, iar acesta castiga acum 150.000 de lire sterline, trebuie sa ajungi la o intelegere, spune Jane Craig, partener in cadrul Manches LLP din Londra.

Conform reglementarilor din legislatia britanica, o sotie care divorteaza are dreptul la o parte din veniturile ddin timpul vietii ale partenerului, ajungandu-se astfel la intelegeri care sa reflecte asteptarile sotiei privind veniturile pe care le va obtine partenerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO