ZF 24

Băncile se îndreaptă către borna de 500.000 de carduri contactless, care pot fi utilizate la 5.500 de POS-uri

Băncile se îndreaptă către borna de 500.000 de carduri contactless

Băncile se îndreaptă către borna de 500.000 de carduri contactless

Autor: Ciprian Botea

10.04.2014, 00:08 868

Cele şase bănci locale care emit carduri contactless, care permit efectuarea de plăţi de mică valoare fără a fi necesare introducerea în cititorul POS şi tastarea codului PIN, au ajuns la un portofoliu de circa 440.000 de astfel de carduri şi la o reţea de acceptare de circa 5.500 de terminale.

Olandezii de la ING Bank de­ţin cel mai mare portofoliu de carduri contactless, de pes­te 188.000 de unităţi, deşi au intrat pe acest segment de piaţă cu mai puţin de un an în urmă. ING a adoptat însă o strategie agresivă de dez­vol­tare a acestei nişe de business, iar toate car­du­rile a căror perioadă de valabilitate expiră sunt înlocuite automat cu altele cu func­ţio­nalitate contactless.

WikiZF: Profilul companiei ING Bank

BRD, prima bancă locală care a intro­dus în ofertă carduri contactless, a ajuns în pa­tru ani la 140.000 de carduri. Banca are însă cea mai extinsă reţea de acceptare a car­du­rilor, de circa 3.000 de terminale POS con­tactless, iar cardurile pot fi utilizate in­clu­siv pentru accesul la metrou sau pen­tru plata călătoriei în mijloacele de transport în comun de suprafaţă din mai multe oraşe. „Noi estimăm că avem cam 40-45% din piaţa de acceptare“, au declarat reprezentanţii BRD.

Din datele furnizate ZF de băncile care emit carduri contactless rezultă că pe piaţă există un număr de 5.500 de POS-uri cu funcţionalitate contactless.  Nu există date cu privire la numărul de POS-uri instalate de Credit Europe, care are un portofoliu de 80.000 de carduri contactless. Credit Europe este unul dintre cei mai mari emitenţi de carduri de credit de pe piaţa locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO