ZF 24

Bancile suedeze ar putea fi nationalizate partial ca urmare a crizei financiare din tarile baltice

05.06.2009, 09:38 16

Ministrul de Finante Anders Bord a declarat ca Suedia va cumpara participatii in cadrul bancilor aflate in dificultate, daca acestea nu reusesc sa faca fata caderii pietei financiare din tarile baltice, impunand in acelasi timp conditii draconice, informeaza The Telegraph.

"Vrem sa fim cat se poate de clari ca oamenii sa stie ce s-ar putea intampla", a spus acesta. "Daca bancile vin la noi cu pierderi mari ca urmare a creditelor neperformante din zonele unde acestea castigau multi bani din creditare, atunci actionarii ar trebui sa suporte consecintele. Vom face cunoscut faptul ca bancile insolvente care nu reusesc sa se conformeze reglementarilor impuse de lege, vor primi o infuzie de fonduri mai ales prin luarea in posesie de catre guvern".

Bancile elvetiene au oferit credite de peste 53 miliarde euro Letoniei, Lituaniei si Estoniei, cele mai afectate fiind Swedbank si SEB.

Hakan Berg, seful de operatiuni din zona baltica al Swedbank, a declarat ca institutia poate face fata socului pierderilor provocate de devalorizarea din regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO