ZF 24

Bancile trag si bursele asiatice in jos

17.02.2009, 09:36 16

Bursele asiatice au inregistrat pierderi marti, ca urmare a temerilor privind o posibila adancire a recesiunii, ce ar putea duce la marirea costurilor de recapitalizare si la scaderea comertului, arata Bloomberg.

Woori Finance Holdings, a cazut astazi cu 7,1%, dupa ce ieri a cerut o refinantare din partea guvernului sud coreean. T&D Holdings, cel mai mare asigurator japonez tranzactionat la bursa s-a prabusit cu 10% dupa ce divizia australiana a asiguratorului Axa a raportat pierderi. Hynix Semiconductor a scazut cu 8,8%, pe fondul speculatiilor privind noi reduceri ale cererii pe piata de cipuri de memorie.

Indicele MSCI Asia Pacific a coborat cu 2,7% la 79,01 puncte, la Bursa din Tokio, pentru fiecare companie care inregistra avansuri fiind alte opt care treceau pe minus. Indicele japonez Nikkei 225 a coborat cu 1,2% la 7.654,30 de puncte, in timp ce indicele din Hong Kong, Hang Seng, a trecut la un minus de 3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO