ZF 24

Bancile vor fi nevoite sa renunte la comisionul de rambursare pentru creditele cu dobanda variabila. Seful Concurentei spera sa il elimine si la creditele ipotecare

08.01.2010, 14:20 26

Comisionul de rambursare anticipata la creditele pentru persoanefizice s-ar putea elimina de la jumatatea acestui an, atat lacreditele de consum cat si la cele ipotecare, a spus sefulConcurentei, Bogdan Chiritoiu.

In iunie va intra in vigoare o directiva europeana care eliminaacest comision, considerandu-l a fi anticoncurential. SefulConsiliului Concurentei din Romania a precizat ca reglementareacomunitara se refera doar la creditele cu dobanda variabila, faragarantie imobiliara, cu valoare mai mica decat 75.000 de euro.

Acesta a mai spus ca aceasta reglementare ar trebui extinsa sila creditele cu garantii imobiliare: "Vrem sa limitam aplicareaacestui comision de rambursare la toate creditele cu dobandavariabila cu sau fara garantie imobiliara".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO