ZF 24

Bani falşi în pensii: O grupare de falsificatori care folosea poştaşi pentru plasarea bancnotelor, anihilată

Autor: Mediafax

13.12.2011, 16:27 99

O grupare de falsificatori de bani care folosea chiar şi poştaşi pentru a da bancnotele false la plata pensiilor a fost anihilată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), membrii reţelei fiind ridicaţi, marţi, în urma unui flagrant.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au efectuat, marţi, 16 percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, pentru prinderea a 16 persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 41 de ani, suspectate de falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă naţională falsificată.

Anchetatorii au stabilit că în cursul anului 201, membrii grupării, coordonate de învinuiţii Nicuşor Bibire şi Sebastian Barbu, au pus în circulaţie aproximativ 200.000 de lei în bancnote contrafăcute, în Bucureşti 19 judeţe, printre care Giurgiu, Argeş şi Olt, obţinând astfel beneficii financiare substanţiale, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Nicuşor Bibire a fost prins în flagrant delict, marţi, în Bucureşti, în timp ce plasa 160 de bancnote contrafăcute, din cupiura de 100 lei.

La percheziţiile domiciliare, anchetatorii au ridicat aparatura utilizată pentru contrafacerea bancnotelor, iar la una dintre locaţii, din Sectorul 3 al Capitalei, a fost descoperită o instalaţie artizanală pentru producerea şi îmbutelierea de băuturi alcoolice.

În urma acţiunii, la sediul DIICOT au fost duse pentru audiere 11 persoane, faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale.

Procurorii DIICOT fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă falsificată şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de monedă.

Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO şi DIC, cu sprijinul lucrătorilor din Jandarmeria Română. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către DGIPI şi DOS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO