ZF 24

Basescu: Am semnat toate decretele de revocare ale ministrilor PSD. Romania merge inainte

Basescu: am semnat toate decretele de revocare ale ministrilor PSD
01.10.2009, 18:54 26

"La solicitarea premierului am semnat toate decretele derevocare ale ministrilor PSD", a declarat presedintele Romaniei,Traian Basescu.

"Stiu ca foarte multi cauta fabricarea unui vinovat si multi isiindreapta gandurile si eforturile de a convinge catre presedinte.Am format acest guvern pentru a avea o majoritate care sa facareforme", a mentionat acesta.

"Orice remaniere propusa de primul ministru, trebuie sa ramanaremaniere. Orice respingere nu doar ca nu e constitutionala dar pursi simplu pulverizeaza autoritatea premierului".

"Un ministru care discrediteaza cu anticipare si fara probe unasemenea proces (electoral - n.r.) nu isi are locul in acel guvern.(...) Nu este posibila fraudarea alegerilor de catre un Minister deInterne; este o abordare menita sa discrediteze ministerul, pentruca oameni dintr-un asemenea minister nu s-au pretat vreodata laastfel de actiuni."

"Resping categoric orice afirmatie ca alegerile pot fi fraudatede vreo institutie a statului. Contractarea autocarelor a fost ominciuna. Nu a fost gasit nici macar un asemenea caz, cel putinpana in momentul de fata. Sunt companii care au rute regulate darnu exista nicio suspiciune ca vreo companie a participat laturismul electoral."

"In momentul de fata PDL se afla, practic, singur la guvernaresi va trebui sa numeasca ministrii pentru gestionarea obiectivelorpolitice. Desi avem o restrangere masiva a numarului de ministri sia cabinetelor, practic guvernul este in deplinatatea capacitatiisale de exercitiu, fie ca vorbim despre emiterea de ordonante deurgenta (...), fie de asumarea raspunderii. As ruga sa se facadeosebirea intre guvern demisionar sau guvern infrant in motiuneade cenzura. Guvernul actual are toata capacitatea de conducere si edeparte de a fi o situatie de dificultate extrema in care guvernulsa nu isi poata exercita atributiile. Nu mai exista motivatianegocierilor dintre cele doua partide, una din obligatiilefundamentale ale cabinetului asumat de PDL fiind sa reducacosturile publice la nivelul aparatului central. N-as vrea sa vadca posturile de secretar de stat se umplu de clientelapolitica."

"Nu e bine ce se intampla dar nu este criza politica in guvern.(...) Va asigur ca Romania merge inainte."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO