ZF News

Bazarul din Rahova al lui Gică Popescu a intrat în insolvenţă şi a fost închis

Bazarul din Rahova al lui Gică Popescu a intrat în...

Autor: Cristi Moga, Mirabela Tiron

26.08.2013, 00:09 30079

Complexul comercial Doldora din cartierul bucureştean Rahova, dezvoltat de fostul fotbalist Gică Popescu şi doi parteneri de afaceri, a intrat în insolvenţă şi şi-a închis recent porţile, în condiţiile în care estimările iniţiale privind traficul şi vânzările au fost contrazise de realitate.

Popescu şi partenerii săi au deschis proiectul la finalul lui 2010 în urma unei investiţii de 10 milioane de euro şi sperau să umple spaţiile de 7.000 de metri pătraţi cu magazine şi tarabe închiriate cu 30 de euro/metrul pătrat lunar (190 de euro pentru un stand de 6,3 mp), comparabile cu chiriile practicate în mallurile din Bucureşti.

Ulterior, în condiţiile în care majoritatea spaţiilor au rămas neocupate, pe jumătate din proiect a fost amenajat un supermarket, dar nici rezultatele acestuia nu au fost satisfăcătoare.

„Doldora este în transformare, în prezent se lucrează la asta. Conceptul de supermarket nu a funcţionat şi de aceea l-am închis. Peste două săptămâni voi putea oferi mai multe detalii“, a declarat pentru ZF Gică Popescu, cel care deţine o participaţie de 25% în acest proiect. Ceilalţi acţionari, cu câte 37,5%, sunt Marius Roateş şi George Şaguna.

La începutul lunii iulie, Tri­bunalul Bucureşti a decis intrarea în insolvenţă a firmei Doldora Capital, prin intermediul căreia a fost dezvoltat acest proiect, la cererea firmei de pază Nei Guard, dar cu privire la acest aspect Popescu afirmă doar că „lucrurile se vor rezolva“.

Doldora Capital a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 345.000 de euro şi pierderi de 893.000 de euro, în timp ce datoriile se ridicau la 10,9 milioane de euro, arată bilanţul de la Ministerul Finanţelor. Cel mai important creditor este grupul UniCredit, care a acordat o finanţare de 7 mil. euro, reiese din datele de la Arhiva de Garanţii Mobiliare.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO