ZF 24

BCR a înregistrat în primul trimestru un profit net de 43,4 mil.euro; creditele şi avansurile acordate clienţilor au crescut cu 1,3%

BCR a înregistrat în primul trimestru un profit net de...

Autor: Roxana Rosu

08.05.2017, 13:22 269

BCR, controlată de grupul aus­triac Erste, a înregistrat în primul trimestru un profit net de 196,3 milioane lei (43,4 milioane euro), susţinut de o bună performanţă operaţională şi de îmbunătăţirea portofoliului de credite, se arată în raportul celui mai mare jucător din sistemul bancar ro­mâ­nesc.

In primele trei luni din 2016, banca a raportat un profit net, atribuibil acţionarilor, de  315,1 milioane lei. 

Profitul operaţional s-a situat la 338 milioane lei (74,7 milioane EUR), mai ridicat cu 2,3% decât rezultatul din anul precedent, de 330,6 miliaone lei (74,7 milioane EUR), ca urmare a veniturilor operaţionale mai mici (aflate sub impactul soluţionării portofoliului de credite neperformante şi a unui mediu de dobânzi scăzute), cuplate cu costuri mai scăzute. 

Ponderea împrumuturilor neperformante (NPL) a scăzut la 11,3% comparativ cu 19,6% în martie 2016, iar rata de acoperire a NPL s-a situat la 87,5%. În acelaşi timp, banca a înregistrat un flux de creditare solid, adăugând 1,7 miliarde credite noi în bilanţ.

“Mai întâi şi înainte de toate suntem recunoscători clienţilor noştri, pentru loialitatea lor şi încrederea de a conta pe Banca Comercială Română pentru planurile lor de afaceri şi de viaţă. Pe baza acestei premise, vom continua să creştem sănătos afacerile şi portofoliul de clienţi, vizând o intermediere financiară responsabilă, care să sprijine dezvoltarea fiecărui client şi prosperitatea întregii comunităţi. Credem în România, credem în clienţii noştri şi vedem o responsabilitate uriaşă pentru noi, în calitate de companie financiară, să sprijinim consolidarea încrederii la nivelul întregii societăţi. Aceasta continuă să fie o prioritate pe termen lung pentru Banca Comercială Română”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO