ZF 24

BCR Asigurari de viata a iesit din piata pensiilor private

11.03.2010, 13:00 23

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) aretras companiei BCR Asigurari de Viata autorizatia de administrarea fondurilor de pensii private facultative (pilonul III), dupa cesocietatea si-a vandut fodnul catre BCR Pensii. De asemenea,compania a fost radiata din Registrul CSSPP.

La sfarsitul lunii decembrie CSSPP a aprobat preluarea fondului depensii facultative BCR Prudent de catre BCR Pensii. Valoareatranzactiei a fost de 2,6 milioane de euro. "Participantii acestuifond de pensii facultative au avut posibilitatea de a se transferafara penalitati, la orice alt fond de pensii facultative, in cazulin care nu au fost de acord cu preluarea administrarii fondului,conform prevederilor legale aplicabile acestui proces de preluare",au declarat oficialii CSSPP.

Fondul BCR Prudent avea la sfarsitul lunii februarie active nete de46,1 mil. lei si 49.225 de participanti, ocupand pozitia a doua peaceasta piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO