ZF 24

BCR: recastigam piata pe segmentul corporate

BCR: recastigam piata pe segmentul corporate
06.03.2009, 15:03 35

BCR va recastiga anul acesta cote de piata pe segmentul companiilor mari in timp ce la depozite isi va mentine o pozitie stabiila pentru ca are suficiente lichiditati afirma Dominic Bruynseels, CEO al bancii.

El spune ca vanzarile de credite au fost foarte slabe in primele doua luni ale anului, cresterea fiind practic zero fata de aceeasi perioada din 2008 insa in ultimele saptamani a sesizat o crestere usoara a numarului de solicitari de credite.

"Am vazut mai multe cereri de credite ipotecare", spuen Bruynseels. Seful BCR crede ca piata creditului va incepe sa se miste gradual fara accelerari astfel incat spre finalul anului sa ajunga la o anumita dinamica normala insa mult mai lenta fata de 2008.

"Daca am ajunge la jumatate din cresterea din 2008 ar fi foarte bine", mentioneaza presedintele bancii. Intre timp BCR va continua sa-si extinda reteaua pana la aproape 700 de unitati, fata de circa 640 de unitati in prezent, bazandu-se pe nivelul general inca scazut al intermedierii financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO