ZF 24

BCR reduce dobanzile la depozite

31.07.2009, 15:17 50

BCR, cea mai mare banca de pe piata, reduce, incepand de vineri dobanzile la produsele de economisire, atat pentru persoanele fizice, cat si pentru companii.

La depozitele in lei, pentru persoane fizice, reducerile sunt de pana la 1,4 puncte procentuale, iar la cele in valuta, pana la 0,5 puncte procentuale, in functie de suma si de perioada.

Cea mai mare rata a dobanzii pentru depozitele in lei devine astfel de 9,25% pe an si este valabila pentru sume mai mari de 10.000 de lei, economisite pe o perioada de sase luni.

La economiile in euro, dobanda maxima acordata va fi de 3,5% pe an pentru transe de peste 10.000 de euro cu scadenta la 12 luni.

La persoanele juridice, dobanzile platite la depozitele standard in lei au fost reduse cu valori cuprinse 2 si 2,2 puncte procentuale, iar la depozitele standard in euro cu valori cuprinse intre 0,25 si 0,5 puncte procentuale.

"Reducem dobanzile la depozite avand in vedere trendul descrescator al ratelor de dobanda indicative de pe piata interbancara, precum si posibila reducere in continuare a dobanzii de referinta de catre BNR", a afirmat Florian Bangl, director executiv, directia Administrarea Bilantului BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO