ZF 24

BCR: "Vrem să scoatem angajaţii din depresia de după restructurare. Cea mai mare bancă din România a renunţat la o treime din angajaţi în ultimii trei ani

BCR: "Vrem să scoatem angajaţii din depresia de după...

Autor: Adelina Mihai

17.02.2015, 00:07 6772

Renunţarea la o treime din personalul BCR în ultimii trei ani a lăsat în urmă o stare generală de „depresie“ în rândul angajaţilor rămaşi, iar top mana­gementul BCR caută modalităţi de a ridica moralul celor 6.250 de angajaţi ai instituţiei.

În acest context, BCR, cea mai mare bancă locală, a im­plicat circa 200 de directori şi şefi de departamente într-un program prin care aceştia şi-au petrecut sau ur­mează să meargă să lucreze câte o săptămână în uni­tăţile din teritoriu, alături de angajaţii din front office.

„Vreau ca aceasta să fie moştenirea pe care să o las în România, un program pe care banca să şi-l însuşească şi să devină parte a unei rutine, pentru că o experienţă de o săptămână pe an într-o sucursală te readuce la realitate“, spune Tomas Spurny, CEO al BCR.

O altă componentă a programului o reprezintă expoziţia de fotografii organizată în sediul central al băncii, în care sunt afişate imagini cu angajaţi din unităţile BCR, în aşa fel încât directorii BCR să îi observe zilnic pe colegii care interacţionează cu clienţii. De asemenea, la nivelul băncii s-a creat şi un „nucleu“ de 50 de angajaţi supranumiţi „arhitecţi BCR“, care se vor asigura că mesajele top managementului ajung la toţi angajaţii băncii, în cadrul unor workshopuri speciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO