ZF 24

BEC: Doua sesizari ale aliantei PSD-PC se incadreaza la suspiciunea de frauda si vor fi trimise CC

08.12.2009, 14:53 30

Doua dintre sesizarile aliantei PSD-PC, privind renumarareavoturilor in cinci sectii de votare din Caras-Severin, seincadreaza la suspiciunea de frauda electorala si vor fi inaintateCurtii Constitutionale, a anuntat purtatorul de cuvant al BEC,Marian Muhulet, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, in sedinta de marti a BEC, s-a dezbutatut"indelung" doua cereri ale Aliantei PSD+PC de renumarare avoturilor din sectiile 302, 162, 251, 188 si 179 din Caras-Severin,iar concluzia BEC este ca aceste sesizari nu se incadreaza inprevederile legale privind renumararea voturilor, ci la suspiciuneade frauda electorala.

Muhulet a declarat ca alianta PSD-PC a reclamat ca pe listeleelectorale au aparut semnaturi ca ar fi votat ale unor persoanecare nu se afla in tara. De asemena, el a aratat ca la Vaslui aufost renumarate cele 3.000 voturi nule si s-a constatat ca 42dintre acestea sunt valabile, iar BEJ Vaslui a intrebat BEC dacaeste de comepetenta sa solutionarea acestei probleme. "Este strictcompetenţa lor de a renumara voturile de acolo", a precizat MarianMuhulet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO