„Cred că putem creşte cu 25% numărul de clienţi în umătorul an"

Berăria H din parcul Herăstrău are în cele mai bune zile 4.000 de clienţi. „Pentru majoritatea serilor cu eveniment gradul de ocupare este de peste 70%“

6 nov 2014 Autor: Cristina Rosca

Berăria H, cea mai mare berărie din sud-estul Europei, deschisă acum o lună şi jumătate în zona Herăstrău din Capitală, ajunge în zilele de vârf la un trafic de peste 4.000 de oameni, potrivit oficialilor companiei care nu oferă însă o medie a numărului de clienţi în zilele obişnuite.

„Pentru majoritatea serilor cu eveniment gradul de ocupare este de peste 70%. Am avut şi eveniment pentru care toate locurile au fost rezervate cu o săptămână înainte“, spune Cătălin Roman, directorul de marketing al Berăriei H care are un total de 3.000 de locuri.

În prezent oficialii companiei nu dau detalii privind cifra de afaceri, însă spun că „berea reprezintă aproximativ o treime din vânzări.“

În Berăria H cea mai ieftină bere la halbă costă 7 lei, nivel similar cu cel din centrul vechi al Capitalei, kilometrul zero al distracţiei din Bucureşti. În hipermarket o bere este de circa trei ori mai ieftină.

„Fiind cea mai mare berărie din sud-estul Europei mă aşteptam să aibă mai multe sortimente de bere, însă la acest capitol este depăşită de barurile specializate din centru“, spune Alexandru M. (30 de ani), un client al localului.

La un grad mediu de ocupare de 50-70% per ansamblu şi la o comandă de 7-8 euro de persoană, berăria ar putea ajunge după un an la încasări de 4- 6 mil. euro potrivit estimărilor ZF.

Cel mai bun restaurant din România după cifra de afaceri este restaurantul Ikea, cu 7,7 mil. euro, iar pe poziţia următoare se află potrivit datelor ZF Caru’ cu Bere.

Acesta din urmă are zilnic 2.500 de clienţi, dintre care o treime străini în cele 600 de locuri (450 înăuntru şi 150 pe terasă). Pentru acest an oficialii Caru’ cu Bere estimau afaceri de 5,8 mil. euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.11.2014

 
Cuvinte cheie:
herastrau
, clienti
, eveniment
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide