ZF 24

Berceanu: Romania a gresit "profund" cand a crezut ca poate face autostrazi cu bani de la buget

Berceanu: Romania a gresit cand a crezut ca poate face autostrazi cu bani de la buget
26.01.2009, 15:22 57

"Am pornit dupa anul 2000 in mod gresit in constructia autostrazilor pentru ca am crezut ca ne putem finanta de la bugetul de stat. Nicio tara din Europa nu a facut acest lucru si e profund eronat sa credem ca in 2009 nu putem folosi experienta unor tari dezvoltate cum e Franta", a declarat astazi ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, la o intalnire cu Gerard Longuet, presedintele Agentiei de Finantare a Proiectelor de Infrastructura din Franta.

El considera o greseala si avansarea unui termen scurt pentru constructia in Romania a unei linii de cale ferata de mare viteza de tip TGV, potrivit Mediafax. Autoritatile de la Bucuresti au anuntat in toamna anului trecut ca Romania si Ungaria intentioneaza sa solicite, cu sprijinul Austriei, finantare din partea Comisiei Europene pentru studiul de prefezabilitate la un proiect care vizeaza construirea unei linii feroviare de mare viteza pe relatia Constanta-Bucuresti-Budapesta , costurile investitiei, cu termen de finalizare anul 2015, fiind de cateva miliarde de euro.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO