ZF 24

Bergenbier scade uşor, dar stă mai bine ca piaţa de bere

Lucian Ghinea conduce afacerea Bergenbier de doi ani, însă lucrează în companie din anul 2000, cu o pauză de un an şi jumătate în perioada 2008-2009

Lucian Ghinea conduce afacerea Bergenbier de doi ani, însă lucrează în companie din anul 2000, cu o pauză de un an şi jumătate în perioada 2008-2009

Autor: Ioana David

15.12.2014, 18:32 444

Producătorul de bere Bergenbier, deţinut de grupul canadian Molson Coors, a raportat o scădere de 1% a cifrei de afaceri în prima jumătate a anului, până la 219 mil. lei (49 mil. euro).

Datele publice disponibile arată că în acelaşi interval pierderile companiei s-au adâncit, ajun­gând la 66 de milioane de lei (15 de milioane de euro).

Produ­cătorul, care are în portofoliu bran­duri ca Bergenbier, Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu şi Noroc, abia reuşise să revină pe creştere anul trecut, după ce în perioada 2008-2013 pierduse peste 500 mil. lei din rulajul pe care îl realiza.

Scăderea din primele şase luni ale anului are loc în condiţiile în care nici piaţa de bere nu a dus-o prea bine. La jumătatea anului, vânzările de bere au scăzut cu 9% până la nivelul de 7,3 milioane de hectolitri, arată Asociaţia Berarii României, care citează date ale companiei de cercetare Nielsen.

„Volumele Bergenbier din prima ju­mă­tate a anului 2014 au avut o evoluţie sem­ni­ficativ mai bună decât a pieţei berii în general. Piaţa berii a scăzut în prima jumătate a anu­lui com­para­tiv cu anul tre­cut, con­form da­te­lor INS, iar aceas­tă scă­de­re s-a datorat con­­textului eco­­nomic di­­­ficil şi con­­­di­ţiilor me­teo ne­­favorabile de la în­ceputul aces­tui an. În acest an am in­ves­tit în mărcile noastre, în oamenii noştri şi în programe dedicate partenerilor din comerţul tradiţional şi în comerţul modern (..)“, au spus reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO