ZF 24

Bettina Schaller Bossert, Adecco: Se vor crea tot mai multe joburi în sănătate, ca urmare a îmbătrânirii populaţiei

Bettina Schaller, director
Mulţi dintre angajatori trec cu vederea, în prezent, anumite categorii de persoane care ar putea acoperi unele joburi pentru care candidaţi se găsesc greu.

Bettina Schaller, director Mulţi dintre angajatori trec cu vederea, în prezent, anumite categorii de persoane care ar putea acoperi unele joburi pentru care candidaţi se găsesc greu.

Autor: Corina Mirea

07.04.2014, 00:05 136
Angajatorii din sectorul serviciilor medicale vor crea cele mai multe joburi în următorii ani atât la nivel european, cât şi global, ca urmare a trendului de îmbătrânire a populaţiei. Asistentele, doctorii, dar şi cei care pot dezvolta produse noi în această industrie, vor fi prezenţi cel mai des pe listele companiilor de recrutare, susţine Bettina Schaller Bossert, group public affairs al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Adecco Human Resources din Elveţia.
 
„Industria de sănătate urmează un trend ascendent, dat fiind faptul că populaţia îmbă­trâneşte. Vorbim despre asistente, doctori, dar şi despre oameni care pot face inovaţie pentru acest sector. Aici mă gândesc tot la îmbătrânirea populaţiei şi la faptul că cei care fac parte din generaţia în vârstă nu vor putea folosi tehnologia, astfel că trebuie adaptată la nevoile lor de sănătate şi la posibilităţile lor. Are legătură şi cu individualizarea vieţii. Oamenii au mai puţin timp să aibă grijă de familie pentru că aleg să se dedice jobului sau decid să plece în alte ţări“, explică Bettina Schaller Bossert, care lucrează în cadrul grupului Adecco de patru ani, potrivit profilului de pe reţeaua de socializare de business Linkedin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO