ZF 24

Bijuterii moleculare

Bijuterii moleculare
30.12.2009, 13:16 1691

Cartile de chimie organica se dovedesc a fi nu numai lucrari dereferinta pentru cei din domeniu, ci si o sursa de inspiratiepentru bijuterii, dupa cum demonstreaza creatiile lansate de obiochimista americana. Bijuteriile create de Raven Hanna,disponibile pe site-ul madewithmolecules.com se remarca prin formace aminteste de molecule ale unor substante chimice asociate cuemotiile sau dorintele umane. Astfel se pot cumpara lantisoare saucercei in forma de teobromina (substanta care se gaseste in boabelede cacao), cafeina, serotonina sau dopamina.

Succesul bijuteriilor create de biochimista in varsta de 36 de ania fost atat de mare, incat aceasta a trecut la extinderea gamei deproduse "moleculare" cu pahare decorate cu imagini ale moleculei deetanol sau costumase pentru bebelusi pe care este imprimataimaginea moleculei de oxitocina, substanta secretata in organismatunci cand parintii isi tin copiii in brate, sustine Hanna,ajutand astfel la crearea unei stranse legaturi sufletesti cumicutii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO