ZF 24

Bilanţul ISU, la ora 21.00: Cinci maşini au fost avariate de furtuna din Capitală. Nu există victime

Bilanţul ISU, la ora 21.00: Cinci maşini au fost...

Autor: Otilia Ciocan Serescu, Mediafax

20.09.2017, 21:19 90

Până la ora 21.00, ISU Bucureşti-Ilfov a acţionat, în Bucureşti, pentru îndepărtarea a opt copaci căzuţi pe carosabil, autorurisme sau linii electrice.

Conform sursei citate, până la ora precizată, în judeţul Ilfov, echipele de intervenţie au acţionat pentru extragerea apei din patru subsoluri şi pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil. Ca urmare a acestor evenimente, cinci autoturisme au fost avariate.

„Nu au fost înregistrate victime”, precizează ISU Bucureşti-Ilfov.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, mai multe atenţionări cod galben de furtuni pentru Capitală şi mai multe judeţe, inclusiv Ilfov, meteorologii precizând că vijelia se va intensifica în Bucureşti după ora 20.00.

„După ora 18.00, treptat vântul se va intensifica, intervalul critic pentru Bucureşti îl apreciem între orele 20.00 şi 1,2,3 noaptea, când norii de furtună îşi vor face apariţia şi aici şi intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55-65 de kilometri pe oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie, este posibil ca, în anumite cartiere, să atingă chiar viteze mai mari de 65 de kilometri pe oră”, a precizat meteorologul Gabriela Băncilă, la comandamentul de urgenţă care a avut loc la Primăria Capitalei.

Meteorologii au mai anunţat că, în medie, cantităţile de apă vor atinge, în Capitală, 25 de litri pe metru pătrat, dar e posibil ca în unele cartiere, aceste cantităţi să fie chiar mai ridicate, în jurul a 30-35 de litri pe metru pătrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO