ZF 24

Bîlteanu devine noul patriarh al SIF-urilor, cu active de 2,4 miliarde de lei sub control

Bîlteanu devine noul patriarh al SIF-urilor, cu active...

Autor: Roxana Pricop

17.07.2013, 20:26 721
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat ieri preluarea SAI Muntenia Invest de către SIF Banat-Crişana şi trecerea SIF Muntenia sub autoritatea lui Dragoş Bîlteanu. Pe bursă, acţiunile SIF Muntenia au scăzut cu 2,2%, iar cele ale SIF Banat-Crişana au pierdut 1,8%.
 
Omul de afaceri Dra­goş Bîlteanu, cuno­scut mai ales pentru investi­ţiile în energie şi imobi­lia­re, a devenit cel mai in­flu­ent preşedinte de SIF după ce SIF Banat-Cri­şana (SIF1), societate pe care o con­du­ce, a primit ok-ul arbitrului pieţei de ca­pital să preia SAI Muntenia Invest, so­cie­tatea care administrează activele de pes­te un miliard de lei ale SIF Muntenia (SIF4).
 
Prin această preluare, avizată în şedinţa de ieri de Autoritatea de Supra­veghere Financiară, Dragoş Bîlteanu va administra direct şi indirect active nete cumulate de 2,4 mld. lei. SIF Banat-Crişana are o avere de 1,4 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO