Bîlteanu transformă Calipso Oradea în holding hotelier şi scoate la vânzare active de 4 mil. euro

21 mai 2014 Autor: Roxana Pricop

Calipso Oradea (simbol bursier CAOR), cea mai valoroasă companie hotelieră din portofoliul SIF Banat-Crişana (SIF1), va fi redenumită SIF Hoteluri SA şi va scoate la vânzare 41 de active din patrimoniu cu preţul de pornire de 4 milioane de euro.

SIF Banat-Crişana, condusă de Dragoş Bîlteanu, controlează 97% din capitalul firmei şi a aprobat în AGA de ieri planurile de afaceri ale companiei. De asemenea, SIF-ul a completat domeniul secundar de activitate al societăţii cu două noi coduri, respectiv “activităţi ale holdingurilor“ şi „alte activităţi de creditare“.

Mişcarea de schimbare a denumirii societăţii face parte din strategia anunţată anul trecut de conducerea SIF Banat-Crişana de a consolida afacerile imobiliare şi pe cele hoteliere din portofoliul SIF 1 în două companii noi, SIF Imobiliare şi SIF Hoteluri, pe care să le listeze la bursă. În cazul imobiliarelor, SIF Banat-Crişana a mers pe varianta înfiinţării unei firme noi, SIF Imobiliare, pe care a înregistrat-o în Cipru şi apoi a listat-o pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB). SIF Imobiliare a preluat participaţii în valoare de 100 mil. lei deţinute de SIF 1 la companii cu active imobiliare, iar SIF-ul a mai plasat 50 mil. lei cash în companie, printr-o majorare de capital, fără a detalia planurile pe care le are cu aceşti bani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.05.2014

 
Cuvinte cheie:
Dragoş Bîlteanu
, Calipso Oradea
, holding hotelier
, active
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide