ZF 24

Biserica versus bancheri

26.12.2008, 09:46 16

Liderii religiosi din Marea Britanie si-au organizat predicile de Craciun in jurul unei teme comune – infierarea lacomiei si imoralitatii din sistemul bancar, direct responsabil, in opinia lor, pentru criza financiara. Mesajele anuale ale arhiepiscopilor englezi au fost dedicate suferintei umane provocata de situatia economica, blamand in termeni severi bancherii care au actionat “fara mila, pentru castigul personal”.

Arhiepiscopul de York a comparat conditiile actuale cu penuria grava cu care s-au confruntat englezii in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cu diferenta ca actiunile sistemului bancar au codus la “lipsuri si sclavie”. Arhiepiscopul de Canterbury a indemnat comunitatile sa se ajute intre ele, fara sa astepte aparitia unui salvator.

Saptamana trecuta, oficialul bisericii comparase masurile premierului britanic Gordon Brown de stimulare a consumului cu decizia unei persoane dependente de droguri de a se injecta din nou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO