ZF 24

Blaga: Dezvoltatorii imobiliari sa se obisnuiasca cu profituri de 5-10%

Blaga: Dezvoltatorii imobiliari sa se obisnuiasca cu profituri de 5-10%
16.07.2009, 11:44 36

Vasile Blaga, ministrul Dezvoltarii Regionale si a Locuintei, este de parere ca profiturile uriase obtinute in 2007 de investitorii in piata imobiliara nu se vor mai intoarce niciodata.
“Dezvoltatorii imobiliari trebuie sa se obisnuiasca cu profituri mai mici, de 5-10% precum in restul statelor din Europa. Ceea ce a fost in 2007 si in prima a parte a anului 2008, profituri de pana la 300%, nu se va mai intoarce niciodata”, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale in cadrul evenimentului “Cum dezvoltam economic zona de nord-est a Romaniei”, organizat la Botosani de Ziarul Financiar impreuna cu Turism Moldova.

Dezvoltarea regiunii de nord-est, trecuta pe harta Romaniei drept una din cele mai sarace zone, depinde in mare masura de modul in care autoritatiel locale reusesc sa atraga atentia investitorilor straini, precum si de absorbtia fondurilor europene.

“Ministerul Dezvoltarii Regionale este principalul actor al statului in investitiile in infrastructura si ne angajam sa asiguram nelimitat cofinantari pentru lucrari publice. In maxim o luna voi prezenta Guvernului un proiect privind constructia a 10.000 de kilometri de drumuri judetene. In prezent, ne gandim la doua variante ale acestui proiect: fie prin credit furnizor, fie prin imprumut”, a spus Blaga.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO