ZF 24

BMW Group Romania: Limitarea deducerilor de la plata TVA, acordate firmelor ar putea afecta semnificativ industria auto

BMW Group Romania: Limitarea deducerilor de la TVA acordate firmelor ar putea afecta semnificativ industria auto
08.04.2009, 09:49 26

Ordonanta de urgenta, prin care companiile nu mai sunt exceptate de la plata TVA-ului in momentul cumpararii unor masini sau a repararii acestora, ar putea afecta semnificativ industria auto din Romania, modificarea legii 571/2003 putand duce la descurajarea pietei auto, conform BMW Group Romania, importatorul marcilor BMW si Mini.

"Desi poate parea ca prin reducerea cheltuielilor deductibile se vor aduce mai multi bani la bugetul de stat, impactul negativ pe care il are Ordonanta contrabalnseaza semnificativ aceaste beneficiu aparent. Nedeductibilitatea TVA-ului la achizitiile de autoturisme si a cheltuielilor cu intretinerea autoturismelor descurajeaza nevoia fireasca de mobilitate a tuturor companiilor din Romania si poate sa afecteze major piata auto in momentul in care ne aflam deja pe un trend negativ. Deductiblitatea limitata a cheltuielilor de service in limita a 30% va duce la solutii de reparatii improvizate, in ateliere neautorizate, in contextul in care partenerii nostri investesc anual milioane de euro in aparatura, personal si pregatire, in centre de service pregatite corect sa deserveasca masinile noastre. Aceasta masura incurajeaza economia la negru in defavoarea celor care realizeaza investitii foarte importante in afaceri care platesc taxe si impozite la stat", a declarat intr-un comunicat Bernd John, directorul general al BMW Group Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO