ZF 24

BNP preia active toxice pentru salvarea achizitiei Fortis

30.01.2009, 12:27 29

BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta, a convenit cu guvernul belgian sa preia o parte mai mica din divizia belgiana de asigurari Fortis si mai multe active toxice ale acesteia, in incercarea de a pune capat scandalului generat de divizarea Fortis.

Consiliul de Administratie al Fortis a decis, in octombrie, sa divizeze grupul financiar, infuzia de capital, in valoare totala de 11,2 miliarde dolari, facuta de Belgia, Olanda si Luxemburg dovedindu-se insuficienta pentru salvarea de la faliment.

Astfel, Fortis a incheiat mai multe intelegeri cu BNP Paribas si guvernul belgian, in baza cărora cea mai mare banca franceza urma sa preia, pentru 14,5 miliarde euro, activele Fortis din Belgia.

In decembrie insa, Curtea de Apel din Bruxelles a blocat deciziile hotarand ca actionarii initiali ai Fortis trebuie sa-si exprime punctul de vedere si sa voteze masurile luate de conducerea executiva a grupului financiar. Totodata, curtea a numit o echipa de cinci specialisti, cu scopul de a realiza un raport detaliat asupra situatiei bancii, inainte de adunarea actionarilor, programata pentru 11 februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO