ZF 24

Boc: Guvernul lucreaza la un pachet de ajutoare de stat pentru companii

12.03.2009, 12:23 15

"Guvernul lucreza la un pachet complet de ajutoare si garantii de stat care sa fie acordate companiilor din Romania, in concordanta cu normele europene”, a declarat premierul Emil Boc, in cadrul conferintei Mediafax talks about Auto Industry.

Potrivit declaratiilor sale Guvernul doreste sa sprijine marile proiecte de investitii, singurul impediment fiind reglementarile Uniunii Europene in acest domeniu.
Statul roman a garantat imprumutul Ford Europa de la Banca Europeana pentru Investitii in valoare de 400 de milioane de euro, destinat uzinei Ford de la Craiova, precum si pentru unul de 100 de milioane de euro destinat Renault Romania, care include Automobile Dacia.

„Guvernul a redus numarul documentelor cerute companiilor, in principal intreprinderilor mici si mijlocii, la depunerea proiectelor pentru finantare din fonduri europene de la 29 la 6 acte”, a declarat Emil Boc.
Potrivit premierului Executivul a luat aceasta decizie dupa ce a constatat ca functionarii respingeau „pe banda rulanta si din prea multa comoditate” numeroase proiecte depuse de firme din cauza unor greseli minore, precum lipsa unei virgule.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO