ZF 24

Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, cea mai mare surpriza a anului. Isarescu va conduce Banca Nationala inca 5 ani

Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, cea mai mare surpriza a anului. Isarescu va conduce Banca Nationala inca 5 ani
07.10.2009, 09:28 270

Bogdan Olteanu a fost numit marti seara viceguvernator al BNR decatre comisiile parlamentare de buget-finante, aceasta fiind unadin cele mai mari surprize a anului, in conditiile in carecandidatura sa a fost anuntata chiar in ziua audierilor.

Cristian Popa, cel care se ocupa de politica monetara a BanciiNationale din 1998, a primit al treilea mandat de viceguvernator alBNR. Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Isarescu de maimulti ani, a esuat in a deveni viceguvernator, cu toate ca panamarti dimineata sansele lui de alegere erau de 100%.

Bogdan Olteanu a venit pe turnanta, sustinut de PNL si PSD, reusindsa preia functia de viceguvernator, care a fost ocupata pana acumde Eugen Dijmarescu. Popa si Croitoru s-au luptat pentru acelasidomeniu din BNR - politica monetara, dar Popa a avut castig decauza.

Mugur Isarescu a fost votat in unanimitate, marti, de catrereprezentantii comisiilor parlamentare de buget-finante, pentru unnou mandat de guvernator al BNR, iar Florin Georgescu a primit avizca primviceguvernator, din partea tuturor membrilor comisiilor, cuo singura exceptie, o abtinere.

Comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor l-auvalidat marti seara pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu in CA alBNR si pe Bogdan Olteanu in functia de viceguvernator. Al doileapost de viceguvernator al bancii centrale va fi ocupat de CristianPopa, sustinut de PDL, care a concurat pe acest post cu LucianCroitoru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO