ZF 24

Britanicii de la Endava recrutează 35 de studenţi la Cluj

Britanicii de la Endava recrutează 35 de studenţi la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

31.01.2013, 12:11 917

Compania Endava România, parte a grupului britanic Endava, specializată în furnizarea de servicii IT de business pentru aplicaţii financiare, telecomunicaţii, media şi tehnologia IT va organiza marţi, 5 februarie, evenimentul Open Day for Students, dedicat studenţilor şi absolvenţilor specializărilor IT, care sunt interesaţi să facă practică sau să găsească un loc de munca în domeniul dezvoltării sau testarii software.

Evenimentul va avea loc la sediul companiei Endava din Cluj-Napoca, iar organizatorii estimează că vor participa circa 150 de studenţi. Totodată, cu ocazia acestui eveniment, studenţii se pot familiariza cu mediul de lucru din companie şi pot afla despre programele de internship şi cele de graduates derulate de Endava pe plan local.

‘’Studenţii din ultimii ani de facultate caută să se informeze cu privire la tehnologia pe care urmează să se specializeze şi care le va influenţa cariera, astfel că evenimentele de tip Open Day împreună cu programele de intership şi cele de graduate organizate de Endava le oferă posibilitatea să identifice tehnologia şi mediul de lucru care li se potriveşte cel mai bine”, a declarat Diana Bocăneală, group training manager Endava şi coordonatoarea echipei de talent management din Cluj-Napoca.

În acest an, Endava desfăşoară la Cluj-Napoca un program de internship şi unul de graduates, în total fiind disponibile 35 de locuri de muncă pentru studenţi şi absolvenţi. Participanţii la evenimentul Open Day for Students vor putea depune CV-uri pentru înscrierea în cadrul celor două programe.

Potrivit reprezentanţilor Endava, în data de 4 martie va începe programul de graduates, destinat absolvenţilor, unde sunt disponibile 15 locuri. Programul se derulează pe o perioadă de 18 luni, iar în primele două luni, absolvenţii beneficiază de training-uri: sesiuni pentru familiarizarea cu procesele interne şi cultura companiei, training tehnic specializat (.NET, Java şi testing), respectiv training pe soft skills (comunicare, customer care, etc). De la începutul programului, absolvenţii au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Programul de internship este destinat studenţilor şi va începe pe 1 iulie, având disponibile 20 de locuri de muncă. În cadrul acestui program, studenţii au ocazia să se familiarizeze cu mediul de lucru dintr-o companie IT şi pot participa la diferite training-uri. În timpul programului, studenţii au contracte de muncă pe perioadă determinată de două luni.

Conform unor informaţii transmise anterior de companie, Endava intenţionează să ajungă în următorii trei ani la 1.000 de angajaţi pe piaţa locală, de la peste 660 de oameni în prezent. Cu aproximativ 1.000 de angajaţi în prezent la nivel de grup, Endava a înregistrat în anul fiscal 2011-2012 o cifră de afaceri totală de 37 milioane de euro. Cea mai mare pondere în business-ului grupului, de 58%, este realizată cu clienţi din sectorul serviciilor financiare, în timp ce companiile din sectorul serviciilor profesionale aduc 19% din venituri.

Printre clienţii Endava se numără companii precum: IMG, Cadbury, R&A (opengolf.com), AMS, Banca Transilvania sau Aviva. Pe piaţa locală compania are birouri în Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti. Endava România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 9,2 mil. euro, în creştere cu circa 60% faţă de anul anterior. Endava are 8 sedii, în Marea Britanie (Londra şi Wallingford), în Statele Unite (New York), în România (Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti), iar în Republica Moldova, la Chişinău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO