ZF 24

British Airways spera sa obtina lichiditati de 600 milioane lire sterline

17.07.2009, 11:28 19

British Airways (BA) a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa stranga fonduri de 600 milioane lire sterline (690 milioane euro) printr-o emisiune de obligatiuni convertibile si credite bancare, in incercarea de a intra in criza de lichiditate, transmite Reuters.

Compania de transport aerian a inregistrat o pierdere de 100 milioane lire sterline (115 milioane euro) in primul trimestru al anului fiscal 2009-2010, incheiat la finele lunii iunie.

Presedintele BA a declarat, anterior, ca linia aeriana analizeaza posibilitatea unei emisiuni de obligatiuni convertibile si o emisiune de drepturi de preemptiune, pentru a-si consolida situatia financiara in contextul crizei prin care trece industria mondiala a aviatiei.

Astfel, compania intentioneaza sa realizeze o emisiune de obligatiuni convertibile de 300 milioane lire (346 milioane euro), cu scadenta la cinci ani, care vor putea fi convertite ulterior in actiuni reprezentand 15-20% din capitalul BA.

De asemenea, BA a negociat cu administratorii fondului de pensii destinat angajatilor eliberarea de contract a unor garantii bancare care vor oferi companiei acces la credite bancare de peste 330 milioane lire sterline (382 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO