ZF 24

Brokerii nu au nicio speranta pentru anul viitor ca politicul sa sprijine piata de capital

23.12.2008, 15:20 16

In conditiile in care noul program de guvernare propus de Guvernul Boc aminteste doar in treacat de obictivele propuse pentru imbunatatirea pietei de capital din Romania, brokerii sunt sceptici in ceea ce priveste si realizarea acestor obiective, cu atat mai mult cu cat in trecut, pentru piata de capital, clasa politica, incepand chiar cu Presedintele Romaniei, si-a aratat dezinteresul.

“In ceea ce priveste interventia noului guvern in sustinerea pietei de capital, nu cred ca acest lucru se va intampla. Tot ce vine dinspre guvern cu privire la masurile de sustinere a pietei de capital, sunt numai declarative. Pentru clasa politica din Romania, piata de capital este neinteresanta si necunoscuta. Ba mai mult, piata de capital este vazuta prost de catre clasa politica, iar promovarea ei lipseste cu desavarsire. In momentul de fata populatia este indemnata sa-si plaseze economiile in banci”, a declarat Adrian Ceuca, directorul general adjunct al Broker Cluj.

De aceasi parere este si Laurentiu Floroiu, directorul de tranzactionare al societatii de brokeraj EFG Securities, care nu vede niciun ajutor real din partea clasei politice pentru sprijinirea pietei de capital pentru anul viitor.

“Este o gluma sa ne incredem ca politicul va sprijini anul viitor piata de capital. Nu a facut-o in trecut si nici nu va incepe de anul viitor. Multi dintre politicieni nici nu stiu cu ce se manaca si n-au nicio idee cum sa sprijine piata de capital”.

Programul de guvernare propus pentru perioada 2009-2012 are in vedere obiective extrem de generale, prin care se incearca o consolidare a pietei de capital, printre care se numara “dezvoltarea culturii pietei de capital” sau “scaderea costurilor de operare a CNVM”, fara a fi mentinoat niciun aspect cu privire la listarea companiilor nationale din sectoare cheie sau a Fondului Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO