ZF 24

Brokerul care deţine asigură.ro a fost sancţionat cu interzicerea temporară a activităţii

Brokerul care deţine asigură.ro a fost sancţionat cu...

Autor: Ciprian Botea

23.07.2013, 09:00 1511

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a sancţionat brokerul Netrisk, deţinătorul portalului asigură.ro, cu interzicerea temporară a exercitării activităţii în condiţiile în care compania nu are de patru luni conducător executiv şi administrator. Perioada de suspendare a activităţii este valabilă până la aprobarea de către autoritatea de supraveghere a noii conduceri a brokerului.

Netrisk a rămas fără director general după plecarea lui Răzvan Pavel, care se ocupă în prezent de dezvoltarea diviziei online a brokerului Safety, una dintre cele mai mari cinci companii locale din brokerajul în asigurări după volumul primelor intermediate anul trecut. Compania nu are, pe tot parcursul perioadei de interzicere a activităţii, dreptul să intermedieze încheierea de contracte de asigurări şi nici să acorde clienţilor asistenţă pentru soluţionarea dosarelor de daună pentru contractele aflate în vigoare.

Brokerul îşi anunţă clienţii pe site-ul propriu că ratele scadente la contractele în derulare trebuie achitate direct la asigurătorul care a emis poliţa. Brokerul maghiar Netrisk a intrat pe piaţa locală în urmă cu doi ani după ce a fost achiziţionat de fondul de investiţii Enterprise Investors. Compania anunţa la lansare investiţii de un milion de euro în promovare într-un interval de trei ani. Compania a intermediat anul trecut prime de 13 milioane de lei şi a avut venituri de 2,6 milioane de lei.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO