ZF 24

Bursa reduce comisioanele pentru a atrage investitorii

24.02.2009, 18:21 18

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti au aprobat reducerea cu 10% a comisioanelor de tranzactionare, fata de cele practicate în anul 2008, atat pentru piata reglementata la vedere administrata de BVB, cat si pentru piata RASDAQ, potrivit unei hotarari a Adunarii Generale Extraordinara a Actionarilor BVB intrunita astazi.

Bursa aprobat o serie de scutiri si reduceri ale tarifelor si comisioanelor pentru a veni in sprijinul emitentilor si investitorilor. Astfel, printre cele mai importante masuri sunt scutirea pana la sfarsitul anului 2009 a tarifului de procesare si admitere la tranzactionare a instrumentelor financiare, precum si a tarifului pentru mentinerea la tranzactionare a titlurilor de stat, scutirea pana la 31 august 2009 a tarifului pentru admitere ca participant la sistemul de tranzactionare al BVB, la piata reglementata la vedere si la piata reglementata la termen.

Noile tarife si comisioane vor intra în vigoare începand de luni 2 martie.

“Demersul BVB de a stabili o serie de criterii si parghii stimulative corelate, este unul de încurajare a dezvoltarii pietei de capital din Romania, de atragere de noi investitori si emitenti la Bursa de Valori Bucuresti si de continuare a politicii de aliniere a costurilor cu cele oferite de piete de capital dezvoltate din Uniunea Europeana” a declarat Anca Dumitru, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO