ZF 24

Bursa se mentine pe verde pe fondul anuntului unui imprumut cu FMI

Bursa se mentine pe verde pe fondul anuntului unui imprumut cu FMI
10.03.2009, 13:01 12

Bursa se mentine pe verde la jumatatea sedintei de azi, cu o crestere moderata de aproape 1% pe indicele principal al pietei, BET. Cel mai mare avans din piata il inregistrau societatile financiare, grupate sub indicele BET-FI, care consemna o crestere de 2%, tot sub pragul de 9.000 de puncte insa.

Cresterile de azi vin in urma anuntului unui posibil imprumut extern cu Fondul Monetar International (FMI), valoarea imprumutului fiind estimata la 20 de miliarde de euro. Cu toate acestea borkerii sunt in continuare de parere ca factorul determinant pentru evolutia bursei de la Bucuresti ramane evolutia pietelor externe.

“Un imprumut cu FMI-ul ar putea reatrage atentia investitorilor straini in principal, si intr-adevar este un semnal pozitiv pentru piata de capital din Romania. Nu cred insa ca semnalul de acumulare va fi dat de acest imprumut. Piata a scazut foarte mult iar in ultimile sedintei vedem o stabilizare a piatei. Vom vedea in continuare fluctuatii de pret, insa mai mici ca amploare. In continuare factorul care determina evolutia pietei locale ramane externul insa pentru perioada urmatoare modul in care conducerea companiilor emitente vor gestiona acesta perioada va influenta in mod semnificativ pretul actiunilor”, a apreciat Octavian Molnar, directorul general al societatii de brakeraj IFB Finwest.

Cele mai mari cresteri din piata erau inregistrate de titlurile Rompetrol Rafinare (RRC), de 4,5%, Flamingo (FLA), de 3,3% si SIF Banat-Crisana (SIF1), de 3,2%.

In sectorul energetic, indicele de profil BET-NG inregistra o crestere de 1,4%, pe fondul aprecierilor companiilor petroliere Rompetrol Rafinare si Petrom (SNP), care urca u 1%, la pretul de 0,122 lei/actiune.

Valoarea tranzactiilor se situa sub un milion de euro (3 mil. lei), volum de tranzactionare fiind de 18,8 milioane de titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO