ZF 24

Bursele americane, cuprinse din nou de panica: indicii pierd aproape 5%. Macel pe sectorul financiar

10.02.2009, 23:40 19

Principalii indici bursieri americani au inregistrat scaderi dramatice marti, cu cel mai mare declin pentru Standard&Poor's 500 de la investirea oficiala a administratiei Obama, pe fondul scepticismului legat de planul autoritatilor de stimulare economica, scrie Bloomberg. Bank of America si Citigroup, doua dintre cele mai mari banci listate pe pietele de capital americane, au pierdut cate 15%, in timp ce asiguratorul Principal Financial Group s-a prabusit cu 30 de procente, in urma speculatiilor ca ar avea nevoie de o recapitalizare.

"Toata lumea este dezamagita de lipsa detaliilor", spune Diane Garnick, consultant la un fond de investitii de 354 de miliarde de dolari. "Au venit si au spus doar ca lucreaza in continuare la plan. Ei bine, stiam asta de noaptea trecuta", mentioneaza ea, dupa ce secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a spus ca lucreaza la un plan de ajutor financiar care ar putea insuma cel putin 1.000 de miliarde de dolari.

Indicele Standard&Poor's 500 a pierdut 4,91% la inchiderea sedintei, companiile din sectorul industrial s-au depreciat cu 4,62%, iar piata Nasdaq a cazut cu 4,2 procente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO