ZF 24

Bursele asiatice, doborate de nelinistile privind salvarea bancilor americane

11.02.2009, 09:57 21

Bursele asiatice au inregistrat scaderi astazi, conduse de banci si de companiile producatoare de marfuri, investitorii aratandu-si astfel scepticismul privind planul de salvare a economiei americane.

HSBC Holdings, banca ce otine 25% din profituri de pe piata americana, a inregistrat o scadere de 4,5% la Bursa din Hong Kong, dupa ce secretarul Trezoreriei americane Timothy Geithner a declarat ca inca "exploreaza o serie de optiuni" pentru salvarea bancilor americane. BHP Billiton, cea mai mare companie miniera din lume a cazut cu 2,9%, afectata de zvonurile privind reducerea cererii pe piata petrolului si a metalelor.

Indicele MSCI Asia Pacific, excluzand Japonia (Bursa de la Tokio a fost inchisa, fiind zi de sarbatoare) a coborat cu 1,8% la 232,70 de puncte, in timp ce indicele Bursei din Hong Kong, Hang Seng, a inregistrat un minus de 2,8%. Indicele chinez Shanghai Composite a coborat cu 0,2%, dupa aflarea de noi date privind scaderea drastica a exporturilor la nivelul de acum13 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO