ZF 24

Bursele asiatice inregistreaza cea mai mare crestere din ultimele doua saptamani

02.02.2010, 10:25 11

Bursele asiatice au avansat marti, indicele MSCI Asia Pacificinregistrand cea mai mare crestere din ultimele doua saptamani,dupa ce date privind industria manufacturiera a SUA au indicat ocrestere peste estimari a acestui sector, iar banca centrala aAustraliei a decis sa mentina neschimbata dobanda de referinta,conform Bloomberg.

Producatorul de aparate foto Canon, ale carui venituri vin inproportie de 28% de pe piata americana, a avansat la Tokio cu 2,7%.Toyota Motor a urcat cu 4,5% dupa ce producatorul auto a anuntat cava relua productia la mai multe fabrici. Mitsui Mining &Smelting a inregistrat un plus de 7,2% la Tokio, dupa ce a corectatin crestere estimarile privind profitul.

Indicele MSCI Asia Pacific a avansat cu 1% la 117,39 puncte, celmai mare avans inregistrat de la 14 ianuarie pana in prezent.Indicele austrlaian S&P/ASX 200 a urcat cu 1,8%, in timp ceindicele bursei din Tokio, Nikkei 225 a avut un plus de 1,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO