ZF 24

Bursele asiatice isi revin dupa ce au atins minimele ultimilor cinci ani

10.03.2009, 09:31 24

Bursele asiatice si-au revenit astazi, dupa ce indicele regional a atins cel mai scazut nivel din ultimii cinci ani, investitorii speculand ca recentele declinuri sunt excesive, conform Bloomberg.

HSBC, cea mai mare banca din Europa, a avansat cu 15% la bursa din Hong Kong, dupa ce guvernul a decis sa investigheze caderea de 24% inregistrata ieri. Cel mai mare producator de petrol offshore, a avansat la bursa cu 6,4%, odata cu cresterea pretului petrolului la maximul ultimelor doua luni. Sony si Hyundai au inregistrat pierderi de 2%, viitorul exporturilor pe piata americana fiind pus sub semnul indoielii dupa ce miliardarul Warren Buffett a declarat ca economia americana a cazut intr-o prapastie.

Indicele MSCI Asia Pacific a avansat cu 0,8% la 71,18 puncte, la bursa din Tokio, in timp ce indicele japonez Nikkei 225 a scazut cu 0,4% iar avansurile HSBC au urcat indicele bursei din Hong Kong, Hang Seng, cu 3,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO