ZF 24

Ca sa incurajeze vanzarea de pasapoarte biometrice, de tip nou, Internele au decis ca pasapoartele simple, de tip vechi, sa fie valabile doar un an

08.03.2010, 15:27 1647

Numarul bucurestenilor care au optat pentru eliberarea unuipasaport biometric este de patru ori mai mare decat al celor cares-au inscris pentru cele simple, spun autoritatile, in conditiilein care valabilitatea actelor biometrice este de 5 ani iar a celorsimple de doar un an, insa costurile de eliberare a documentelorsunt asemanatoare.

Peste 5.000 de bucuresteni au cerut, in februarie, eliberareaunui pasaport biometric, in vreme ce pentru cel normal au optatdoar 1.300 de cetateni ai Capitalei, conform unor date centralizatede Serviciul Pasapoarte.

In cazul pasaportului biometric (electronic), valabil 5 ani,costul total este de 266 de lei, din care taxa consulara de 32 delei si costul pasaportului, de 234 de lei. Ambele se pot achita laCEC Bank. Solicitantul nu are nevoie decat de achitarea taxelorrespective si de buletin pentru a obtine noul pasaport.

In cazul pasaportului temporar, valabil doar un an, costul totaleste de 212 lei, din care 32 de lei taxa consulara, 80 de leicostul pasaportului si 100 de lei tariful suplimentar. In cazulpasaportului temporar tariful suplimentar trebuie achitat laTrezorerie, celelalte doua taxe se pot achita la CEC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO