ZF 24

Când este mai bine să cumperi acţiuni pe bursă: înainte sau după data de dividend?

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Cojocar

25.04.2014, 00:07 3322

Acţiunile Alumil Rom Industry, Transelectrica, Aerostar, Conpet, Bursa de Valori, Zentiva sau Rompetrol Well Services au înregistrat în decurs de câteva săptămâni, de la anunţul de dividend, o creştere a cotaţiei acţiunilor chiar mai mare decât valoarea dividendului propus de conducerea societăţilor.

În aceste cazuri ar putea fi mai benefic ca un investitor să aştepte trecerea perioadei de dividende pentru a achiziţiona titluri, spun brokerii.

„Emitenţii care au înregistrat creşteri spectaculoase de la anun­ţarea dividendelor trebuie priviţi cu o anumită precauţie pentru că există riscul ca acţiunile acestora să se corecteze mai mult decât nivelul dividendelor acordate. Acţiunile care au crescut mai puţin oferă o anumită încredere că preţul nu se va corecta mai mult decât dividendul“, spune Liviu Avram, directorul de tranzacţionare al firmei de brokeraj NBG Securities.

Titlurile Alumil s-au apreciat cu 92% pe bursă de la anunţul de dividend, cotaţia acţiunilor urcând de atunci şi până în prezent cu 0,811 lei/acţiune, în timp ce dividendul pe care l-ar încasa în acest an investitorii este de 0,64 lei/acţiune. O creştere spectaculoasă de 20,6% au marcat de la propunerea de dividend şi titlurile Transelectrica, aprecierea de preţ depăşind cu 45% dividendul propus de companie, de 2,228 lei/titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO